Kom je voor het eerst

Kom je voor het eerst?

Kom zoals je bent!

Wanneer je voor het eerst komt, zal je worden ontvangen door een gastvrouw of heer. Je mag je jas ophangen en je mag je jas aanhouden; net waar jij je goed bij voelt. In de zaal kun je een plekje uitzoeken. Een aantal stoelen zijn gereserveerd voor de ouderen in de gemeente. Om 10:00 uur zal de band beginnen met spelen, we bidden en luisteren naar een uitleg van de Bijbel. Na de preek worden er nog een aantal liederen gezongen en wordt de zegen meegegeven. Daarna ben je van harte uitgenodigd om een kop koffie of thee te blijven drinken om andere mensen te ontmoeten. 

Veelgestelde vragen

WAAR MOET IK PRECIES ZIJN?

Ons adres is Baljuwstraat 3a, tussen Makelaar Pieters en het winkelcentrum ‘Schootenplaza’ in.

HOE LAAT BEGINNEN JULLIE?

Op zondagochtend hebben wij een dienst, die begint om 10:00 uur.

MOET IK IN DRIEDELIG PAK KOMEN?

Nee, kom zoals je bent! We hebben geen kledingvoorschriften.

WAT MOET IK MEENEMEN?

Om een kerkdienst in het Lichtbaken te bezoeken heb je geen speciale dingen nodig. Alle liedteksten en de tekst voor de bijbellezing worden geprojecteerd. Als je voor het eerst komt en vragen hebt, kun je die ook stellen aan de mensen die iedereen welkom heten bij de ingang. Maar als je gewoon eens wilt kijken hoe een dienst gaat, kan dat natuurlijk ook.

IK HEB KINDEREN; KUNNEN DIE MEE?

Natuurlijk. Voor de allerkleinste is er crèche. Vanaf een jaar of 4 kunnen de kinderen naar de zondagsschool. Zowel de kleinste als de grotere kinderen gaan in eerste instantie mee naar de dienst en halverwege komt er gelegenheid om de kinderen weg te brengen.

WAT IS ER NOG MEER TE DOEN?

Naast de zondagdienst zijn er verschillende activiteiten. We hebben een jeugdgroep, verschillende cursussen en door de weeks is er van alles te doen. Zie kopje Activiteiten voor meer informatie.

IK BEN GEEN CHRISTEN, WELKOM?

Iedereen is welkom. Jij bent welkom!

WAT KOST EEN DIENST BIJ JULLIE?

Helemaal niets. Er is een collecte. Voel je vrij om iets te geven, dit hoeft niet!

Dopen

Geregeld zijn er doopdiensten. Mensen luisteren naar de oproep van Jezus en laten hun oude leven achter hen. In Galaten 3:26-27 staat: “Want door het geloof en in Christus Jezus bent u allen kinderen van God. U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed“.
Meer weten?
Hieronder is een video te bekijken over de doop; wat houdt het in, waarom gebeurt het, waarom zou ik die stap nemen?

Avondmaal

Op de eerste zondag van een nieuwe maand vieren wij het Heilig avondmaal. In de Bijbel roept Jezus ons op het Avondmaal te vieren (1 Korintiërs 11:26). Het avondmnaal is voor iedereen die de keuze heeft gemaakt om Jezus te volgen. Voor diegene die geen alcohol drinken is er ook druivensap.